Regionale academie voor beeldende kunsten

Menu

Brasschaat 27 augustus 2020

 

Dag leerling/ouder,

Eergisteren ontving u van mij een update met een aantal regels aangaande de start in Academie Noord.

Omdat ik toch met een aantal pedagogische maar ook praktische bedenkingen zat, is er een overleg met onze preventieadviseur geweest en werden een aantal maatregelen aangepast die het dagelijkse leven in onze academie onder COVID-19 iets aangenamer maken.

Hieronder een opsomming van de aanpassingen; de andere zaken blijven zoals ze vermeld werden in eerder bericht (ook terug te vinden op www.academie-noord.be)

 

  1. Ouders mogen de kinderen afzetten bij de leerkracht op de speelplaats; zij mogen echter de gebouwen niet in (tenzij bij een noodgeval). Dit geldt voor alle vestigingen.
  2. Leerlingen (+18) mogen de lift gebruiken maar maar 1 persoon per keer (tenzij voor de leerlingen met een beperking).
  3. De ingang voor de academie in Antverpia (hoofdschool) blijft de deur aan de overdekte speelplaats. Aanpassing; de leerlingen mogen ook via de traphall naar beneden om het gebouw te verlaten. De preventieadviseur vraagt om een voorrangsregel te hanteren = naar beneden heeft voorrang op naar boven.
  4. Antverpia: De toiletten voor de mensen met een beperking worden weer vrijgegeven. Ook de herentoiletten op de tweede verdieping komen vrij.
  5. Antverpia: BIB + kopieerapparaat: gebruikers (max 2 pers per keer) ontsmetten de handen voor het betreden van de bib en ook bij verlaten bib. Het kopieerapparaat moet ‘gepoetst’ worden na gebruik. Er zullen producten voorzien worden.
  6. Antverpia: De leerlingen mogen tijdens de pauzes NIET naar het dienstencentrum. Het DC werkt met reservaties en kan geen ‘extra mensen’ ontvangen.
  7. Pauzes algemeen: de preventieadviseur suggereert de gemeenschappelijke pauzes in open lucht te houden. In een atelier kan geen gezamenlijke koffiepauze rond een tafel of dergelijke gehouden worden.
  8. Afwezigheden: elke afwezigheid dient liefst vooraf gemeld te worden; u doet dit via een mail naar leerlingen@academie-noord.be met vermelding van naam, lesmoment, atelier (of naam leerkracht) en reden van afwezigheid.
    Dit heeft te maken met contact tracing.

Indien verdere aanpassingen nodig zijn of de regels veranderen, verneemt u dit zo snel mogelijk.

 

Vriendelijke groet,

Koen De Roovere, directeur

Het academieteam