Regionale academie voor beeldende kunsten

Menu

Sweet Violence, 2005 copyright: AMVK en Zeno X Gallery
 

Op zaterdag 30 april van 14.00-16.00u organiseert Academie Noord i.s.m. de Stichting Psychoanalyse en Cultuur in haar gebouwen De Vroente 7 te Brasschaat een evenement onder de titel

SWEET VIOLENCE

Anne-Mie van Kerckhoven
en
Mark Kinet
over
geweld in creatieve processen.

 

We hebben allemaal in min of meerdere mate geweld in ons. Dit geweld kan ons drijven naar zowel het goede als het kwade, tot creatie of tot destructie. Of tot een legering van beide. Het is nu eens seksueel dan agressief geladen. Het kan zowel dodelijk zijn als vitaal, zowel gewelddadig als weldadig. Geweld bevat een potentieel waaruit beurtelings een kunstenaar en een psychiater proberen te putten. Nadien gaan ze hierover ook nog eens met elkaar en met het publiek in gesprek. 


Anne-Mie van Kerckhoven
Sinds midden jaren zeventig maakt Anne-Mie Van Kerckhoven tekeningen, teksten en schilderijen op papier zowel als synthetisch materiaal. Ze toont die in installaties en maakt korte films, video's en digitale animaties. Haar werk, waarin het erotische en het machinefetisjisme op een bijna wetenschappelijke manier samengaan, is doordrongen van een onverbloemde feministische toon. Interieurs, vaak huiselijke ruimten, dienen als decor voor haar tekeningen en collages, waarin zich droomachtige futuristische ontmoetingen tussen mensen en machine-achtige vormen afspelen.
www.amvk.be


Mark Kinet
Mark Kinet is psychiater. Hij schreef of redigeerde vele boeken waaronder een abecedarium over de psychologie van de kunst. 
www.markkinet.be

 

LOCATIE: Academie Noord, Antverpiagebouw, De Vroente 7, 2930 Brasschaat (parking Boskapellei)

Atelier schilderkunst, 2de verdieping

INKOM: €4 leerlingen Academie, €5 overige

Gelieve op tijd aanwezig te zijn.