Regionale academie voor beeldende kunsten

Menu

Geachte leerling, ouder,

In het besef weinig nieuwe info aan u te kunnen geven ivm een heropstart in de academie, wil ik u graag voor aanvang van het weekend een update geven.

Ik hoop dat u allen veilig en gezond bent en de richtlijnen van de overheid rond social distancing en andere veiligheidsvoorschriften goed opvolgt zodat we relatief snel weer in een ‘genormaliseerde’ wereld kunnen leven.

In een genormaliseerde wereld volgt u ook les in de academie en ook daar hopen wij u snel terug te mogen ontmoeten.

Momenteel heb ik niet veel meer te melden dan dat ik aanstaande maandag meer definitieve info en draaiboeken vanuit het departement onderwijs en het kabinet van de minister verwacht te ontvangen. Men heeft het deeltijds kunstonderwijs lang laten wachten en er is nood aan duidelijke informatie.

Of en wanneer de academie nog zal opengaan en voor welke specifieke graden en leeftijdsgroepen kan ik u nu nog niet zeggen.

Gesteld dat de academie gesloten moet blijven tot eind augustus (of toch voor een groot deel van onze leerlingen) zal ik in de periode voor eind juni momenten organiseren waarbij leerlingen hun kaften en/of materiaal kunnen ophalen.

Momenteel is dit nog niet mogelijk. Ik weet dat dit sommigen frustreert maar ik durf hopen en rekenen op uw begrip in deze zeer uitzonderlijke tijden.

Afhankelijk van de info die ons begin volgende week zal bereiken, zal ik u informeren aangaande evaluaties, (her)inschrijvingen, diploma’s en dergelijke meer.

Het weze duidelijk dat er dit schooljaar geen tentoonstelling zal gehouden worden of toch niet zoals we die kennen en gewoon zijn. Ook het houden van jury’s zal er niet inzitten.

We bekijken samen wat wanneer weer mogelijk zal zijn.

Via onze facebookpagina en Instagrampagina (Academie Noord) publiceren we al sedert 20 maart opdrachten voor de kinderen/jongeren. Deze zijn vrijwillig uit te voeren en we krijgen geregeld heel leuk resultaten te zien.

Onze leerkrachten missen hun leerlingen en we kijken er naar uit u ook snel fysiek weer te kunnen begroeten in de verschillende ateliers.

In de hoop u maandag meer en definitievere info te kunnen verschaffen,

 

Vriendelijke groet,

Koen De Roovere, directeur

Het ganse academieteam