Regionale academie voor beeldende kunsten

Menu

Brasschaat 5 december 2020

 

Dag leerling, ouder,

 

Vanaf maandag 7 december 2020 schakelt de academie over naar een 'mildere' versie van code rood voor de leerlingen van +12 jaar.

Onder strikte veiligheids- en hygiënevoorwaarden is het vanaf dan mogelijk om ateliers met maximaal 4 leerlingen (boven de 12 jaar) te organiseren in ruimtes waar minimaal 10m² per leerling voorzien kan worden.

Dit betekent dat de werking zoals die nu is, behouden kan worden maar dat er bubbels van vier leerlingen in lokalen kunnen zitten.

Het gaat om statische activiteiten, waarbij leerlingen op een vaste plek in een lokaal zitten of staan.

Voorts blijven we de gangbare maatregelen hanteren:

Voor de leerlingen jonger dan 12 jaar verandert er niets.

We zijn als academie blij met de verfijning van de maatregelen voor code rood en geloven dat deze aanpassingen ook de sociale cohesie ten goede komen. Hoewel in kleinere aantallen dan 'normaal', kunnen leerlingen mekaar weer zien en ontmoeten en weer met mekaar spreken en van elkaar leren.

We zien eindelijk weer een vorm van 'atelier' ontstaan.

Ik dank alle leerlingen en ouders voor het begrip dat getoond wordt in deze periode van veel schakelen en aanpassen aan nieuwe regels. Het doet ons deugd geen enkele negatieve reactie ontvangen te hebben sedert de start van dit toch niet evidente schooljaar.

Vandaag zetten de kinderen hun schoentje maar het DKO heeft via deze aanpassingen al een kleine cadeautje ontvangen; hopelijk volgen er in de toekomst nog…

Ik maak van de gelegenheid gebruik om u allen een fijn, veilig en gezond eindejaar toe te wensen.

We hebben uitzicht op een aangepaste atelierwerking voor de komende periode en ook met de start in januari 2021.

Zorg voor elkaar, uzelf en blijf artistiek aan de slag.

 

Vriendelijke groet,

Koen De Roovere, directeur

Het academieteam